Kicsomagolt fájlok flashelése Fastboottal

Az előző posztban leírtam, hogy a kicsomagolt fájloknak két hasznuk van, azok közül egyik a flashelés, amit ebben a cikkben fogok leírni.

A folyamat egyáltalán nem bonyolult, viszont kockázatos, ezért kérlek nagyon ügyelj arra, amit leírok, pontosan úgy hajts végre mindent, ahogy le van írva, hogy minimalizáld a hibalehetőségeket.


A következőkben leírtak végrehajtása gyári állapotúra állítja vissza a telefont. A belső memória tartalma törlődik, továbbá a telepített programok és beállítások is mind elvesznek. A folyamat előtt érdemes a fontos dolgokról biztonsági mentést csinálni.

Ezekre lesz szükséged:

Megvan minden?
Szuper, lássunk is hozzá:

 1. Kapcsold ki a telefont.
 2. Csatlakoztasd a PC-hez az USB kábellel.
 3. Tartsd lenyomva a Hangerő Le és a Bekapcsoló gombot, amíg a telefon Fastboot módba kerül.
 4. Keresd meg a 4 kitömörített fájlt és másold be a Minimal ADB & Fastboot mappájába. (ahol az adb.exe és fastboot.exe is van)
 5. Ha a másolás kész, nyiss egy parancssort.
 6. Ellenőrizd, hogy a készüléked elérhető-e, a fastboot devices paranccsal.
 7. Ha elérhető, írd flasheld a BOOT.IMG fájlt a fastboot flash boot BOOT.IMG beírásával.
 8. Következőként a RECOVERY.IMG fájlt kell flashelni a fastboot flash recovery RECOVERY.IMG parancs használatával.
 9. Ezután jön a SYSTEM.IMG flashelése, ehhez a fastboot flash system SYSTEM.IMG parancs kell. *
 10. A végén pedig lehet flashelni a CUST.IMG fájlt a fastboot flash cust CUST.IMG beírásával.
 11. Ha a flashelések készen vannak, a fastboot reboot paranccsal indítsd újra a telefont.

* – Mivel a SYSTEM és CUST fájlok a másik kettőnél nagyságrendekkel nagyobb méretűek, a program a flashelést részletekben csinálja. Ez úgy tűnhet, mintha a program lefagyott volna, pedig a háttérben csak darabolja a nagy fájlokat, hogy aztán később darabokban töltse fel a telefonra. Ellenőrizd le a Feladatkezelőben, hogy mennyi a lemezhasználat.

Ha mindent jól csináltál, akkor a bekapcsolás után újra be kell állítanod mindent, mint amikor kivetted a dobozból.


Lehetséges hibák:

 • Valami miatt megszakad a flashelés: előfordulhat, hogy áramszünet van, vagy épp beadja a kulcsot az USB port, esetleg megtörik a kábel. Ilyenkor valószínűleg csak az épp flashelt fájlt kell újraflashelni a hiba megszűnése után.
 • Hibás fájlt szedtünk le, és flashelés után nem indul a telefon: próbáljuk meg a letöltött UPDATE.APP fájlt ismét letölteni, esetleg egy másik UPDATE.APP fájlt letölteni, majd újra flashelni a megfelelő dolgokat. Valószínűleg megsérült a fájl.

2 hozzászólás


 1. I did as explained in the tutorial. Now after rebooting command, my phone doesn’t reboot. It stuck in the Huawei Logo. Can you tell me how to overcome this

Vélemény, hozzászólás?